Om å bli avvist hos leger

Joda det skjer det og..........

* En liten syk pjokk. Høy feber og kjempe dårlig allmenntilstand. Midt på natta, ingen bil, midtvinters og 20 minus. Nesten en mil til legevakt. Svaret vi fikk var : Om dere ikke klarer å gå hit med ungen så er han ikke syk nok.

* Ei lita tulle. Hun lå og rista og skalv mange ganger i døgnet. Fortvilet ringer jeg primærlege som ber meg ta taxi til nærmeste legesenter siden vi ikke nådde til han før han stengte. Dette må sjekkes! Kommer til legesenteret og får beskjed; siden mor ikke har primærlege på det kontoret så var ikke barnet deres ansvar. Benytt legevakten når de åpner eller dra til egen lege dagen etter.

*Ei lita tulle. Diare og oppkast i 2,5 dag. Jevnlig kontakt med legevakt. Bestemmer oss for å dra ned da hun ikke klarer å sitte selv engang. En dråpe vann på tunga er nok til at hun vrenger seg. Legevakten ville sende oss hjem igjen med penicilin for ørebetennelse, men jeg sa nei. Jeg nektet å ta ansvar for barnet mitt hjemme. Legen ringte sykehuset og sa dårlig tilslørt at han hadde en hysterisk mor der. Da han la på sa jeg at han godt kunne si det med rene ord, jeg kjente barnet bedre enn han.
Er så glad jeg ikke hørte på han! Dattern min ble lagt rett på intravanøst, hun var dehydrert nok til at om jeg hadde hørt på legevakten så kunne vi mistet henne.

*Ei lita tulle. Hun fikk medesiner for ondt i magen og dermed sluttet hun å sove. Etter flere mnd med kun 1-2 timer søvn tar jeg det opp med legen på helsestasjon. Han skjeller meg ut og gir meg klar beskjed om at hun bare måtte få ligge å skrike så sovnet hun. Hun har aldri sovnet av skriking hverken før eller siden. Helsesøster ordnet oss time hos legen på sykehuset...............bivirkning av medesinen (?)


Jeg kunne delt 10 slike historier til med dere............minst. Vi har opplevd så mye de 15 årene vi har vært foreldre. Mye rart, mye frustrerende men og noe bra.  Det finnes gode lydhøre leger og andre innen det offentlige............helt sant! Det er bare så altfor få av de. Det er for mange som burde klyve ned fra sin høye hest. Bruke mer tid på å lytte.

2 kommentarer

marina jeanette

07.okt.2009 kl.23:10

Har opplevd mye sånn selv jeg også! Det er for dumt.

tistler

08.okt.2009 kl.20:02

marina jeanette: Det er ille. Skal jo ikke være slik.

Skriv en ny kommentar

tistler

tistler

35, Krødsherad

Kategorier

Arkiv

hits